Världens godaste smörgåsbakelse!Världens godaste smörgåsbakelse!

3 portioner
9 skivor formbröd

Fyllning1
25 g Leverpastej
3 msk Vispgrädde

Fyllning2
1 hårdkokt Ägg
0,5 dl Majonäs
0,5 dl creme fraiche
1 tsk dill

Garnering
Majonäs
Ägg
Gurka
Tomat
Ost
Skinka

Blanda leverpastej och vispgrädde. Bred ut blandningen på tre skivor formbröd. Lägg tre skivor formbröd ovanpå. Hacka ägget och blanda ut hacket med majonäs, creme fraiche och dill. Bred ut blandningen på brödet och lägg på de tre sista skivorna formbröd. Låt bakelserna vila i kylskåpet innan servering. Det går även bra att frysa in den ogarnerade smörgåsbakelsen. Innan servering garneras bakelsen efter eget huvud. Jag har brett ett lager majonäs på (och runtomkring) min bakelse. Därefter har jag klätt sidorna med tärnad gurka. Toppat med äggklyfta, räkor, skinka och ost. Smörgåsbakelser kan varieras i oändlighet. Det är bara att släppa loss fantasin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *