Världens godaste pita!

4 portioner

4 st pitabröd
200 g skivade champinjoner
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 dl gräslök
salt
tomat 
gurka
fefferoni
strimlad rökt skinka
valnöttskärnor

ajvarsås:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk ajvar relish
1 msk honung
salt och peppar

Blanda matlagningsyoghurt, ajvar, honung, salt och peppar i en skål. Låt såsen stå och dra en stund. Blanda champinjoner, vitlök, olivolja, gräslök och salt i en skål. Skiva tomat och gurka. Hacka valnöttskärnorna. Värm pitabröden enligt instruktion. Jag brukar använda Hattings frysta pitabröd, men det finns många olika fabrikat. Välj det som passar dig bäst. Fyll bröden med champinjoner, tomat, gurka, fefferoni, skinka och valnöttshack. Häll på såsen och servera. Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *