Världens godaste kycklingsallad!

1-2 portioner
1 dl salladskyckling
2 dl pasta (fusilli)
1 tomat
2 dl gurka
1 dl oliver
1 dl fetaost
1 dl ruccola

olivolja
balsamvinäger
honung
senap
salt och peppar

Jag gör det lätt för mig när jag mäter upp ingedienserna i den här salladen. I färdighackat skick ska de få plats i decilitermåttet. I själva utförandet brukar jag vara mer fri och anse måtten ungefärliga.
Jag börjar med att koka upp pasta. I mitt fall fullkorns fusilli. Den enda pasta med fullkorn som jag befattar mig med. Under tiden pastan kokar kan man blanda olivolja, vinäger, honung, senap, salt, peppar och vatten i en bägare. Slå sedan denna blandning över den ljumma pastan. Salladen fungerar dock lika bra utan denna tillsats, om man har extra bråttom. Rör ner övriga ingedienser i pastan och servera ljummen.
Jag föredrar en ljummen maträtt, men du kan kyla ner maträtten och servera den kall. Laga mat efter ditt eget hjärta och våga experimentera! Själv brukar jag exempelvis använda oliver med chili för att ge anrättningen mer sting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *