Att bara vara tyst.

Igår såg (hörde) jag delar av en föreläsning på kunskapskanalen. Kontentan var att den som avslöjar sin målsättning minskar chansen att komma i mål. Tydligen är det så att själva nämnadet av målet ses som ett steg mot målet och minskar kämparglöden. Man tror sig vara närmare målet än vad man egentligen är.
Osökt kommer jag att tänka på mina offentliga nyårslöften genom åren. Det är inte mycket som har uppnåtts. Jag talar om vad jag vill åstadkomma och känner mig nöjd med att offentliggöra mitt mål. Jag känner att jag utmanar mig själv och därigenom kommer en bra bit på väg. Sedan dör allting ut.
Ett annat exempel är skrivandet. Jag talar om att jag ska skriva en roman. Det har jag gjort i mer än tio år nu. Inte blir det någonting. Kanske ska jag helt enkelt bara lära mig att vara tyst och arbeta i lönndom.
Word count: 13712

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *