Världens godaste crêpes!

4 portioner

4 ägg

2 dl mjöl

4 dl mjölk

Nutella

Smör

Salt

Vispa ihop ägg, mjöl, en nypa salt och hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten stå och tjockna till lite. Smält smör i en het stekpanna och häll i ett tunt lager av smeten. Vänd och stek på bägge sidor. Bred nutella på crêpen och vik ihop.
Den här varianten provade jag på en resa till Frankrike. Om man vill kan man även skiva banan och lägga tillsammans med nutellan och garnera med karamelliserat socker. Crêpes kan varieras i det oändliga. Det finns matigare varianter med fyllning av köttfärs eller räkor och gratinerade med ost. Det är bara fantasin som sätter gränser. Var inte rädd för att experimentera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *