Filmklubben II

Jag flyttade vidare. Filmklubben hjälpte mig att dumpa onödiga möbler. I den nya tillvaron fanns det ingen plats för film. Vanor bryts och vanor byts. Det fanns ingen gyrospizza. Jag hade inte ens en soffa som det skulle kunna komma negativa kommentarer ifrån. Det var nog det stora problemet. Om man inte har någonstans att göra av sina gäster undviker man gärna att bjuda hem någon. Det var kanske dumt att dumpa soffan i samband med flytt.

Jag gjorde återbesök i det gamla och gästade de välkända kvarteren. Vi såg på film och vi hade olika åsikter. Det var trevligt att återigen få höra att min filmsmak suger och att riktig forskning måste gå att kvantifiera. Det är dock inte samma sak att bara vara gäst i tillvaron. Vardagen är olika och det går inte längre att diskutera viktiga ämnen som vilken av matbutikens kassörskor som är sötast.

Sedan flyttade nästa man på sig. Den fasta punkten försvann och tog med sig sin storbildsskärm. Filmdiskussionerna flyttade över till internet, men gyrospizzorna lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag vill verkligen ha en gyrospizza!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *