Juridik

Juridik är ett intressant och totalt obegripligt fenomen. Läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning. Genom åren har ett otal vansinniga domstolsbeslut lyfts fram i offentligheten. Media berättar om paragrafrytteri och ålderdomlig tankemoral. Jurister jublar för de älskar leken ”juridik”. De blir upphetsade av att leta prejudikat i en djungel av snårig kanslisvenska. För dem är det höjden av lycka, medan vi vanliga dödliga sliter hår av förtvivlan. För oss är det ingen lek. Vi lever i den prejudicerade verkligheten och kan identifiera oss med brottsoffer, förövare och anhöriga. Medan juristernas ögon lyser och det refereras till rättsfall från 1972. I juristernas värld är människan bara en parentes i paragrafernas värld.
Om två personer dödar en person är bägge oskyldiga om man inte kan fastslå vem som utdelade det direkt dödande hugget. Hon gjorde inte tillräckligt motstånd för att kunna anses vara våldtagen. Våld inom familjen är mindre allvarligt då familjesituationen i sig själv ger en extra trygghet för offret…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *