Självkritik – den andra sommaren.

På det forum jag spenderar tid finns det olika sorters fotografer. Det finns ”fågelskådarfotograferna” som prickar av objekt, men inte lägger ner något arbete på själva bilden och det finns ”bildfotograferna” som tar en genomtänkt bild där objektet ingår. Den mest irriterande sortens fotograf är ”fågelungen”. Det är nybörjarfotografen som med undermålig utrustning och brist på kunskap försöker pricka av objekt. Det går så där. Ingenting är fokuserat och objekten är ofullständiga. ”Fågelungen” lägger upp exakt alla bilder som har tagits, utan urskiljning. ”Fågelungen” skriker på uppmärksamhet och kan inte begripa att jublet uteblir. Ett objekt som fotograferats ofta kräver någonting extra för att få kommentarer. Det lilla extra är mycket sällan en mörk och suddig bild tagen med mobilkamera. Andra ”fågelungar” kanske ropar ”bra vingar”, men vad hjälper det den ”fågelunge” som skall lära sig flyga på egen hand, bland fullvuxna rovdjur. Att leva bland entusiaster är aldrig lätt, då alla har en åsikt.
Det är som att köpa en skiva med sin favoritartist och tvingas genomlida att varannan låt framförs av Idoldeltagare som inte klarade första gallringen. Det kan vara charmigt, men inte i det sammanhanget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *