Hellfest del 1

På något vis blev det bestämt att jag skulle tillbringa tid i den franska utmarksorten Clisson med Anneli. Hellfest stod på programmet och planeringen var minutiös. Bussresa bokades med Festivalbussen flera månader i förväg. En bussresa på 36 timmar avskräckte inte. Tydligen var vi de enda som tänkte så, för resan blev inställd kort innan avfärd. Ombokning skedde till flyg och tåg. Till en något högre kostnad visserligen, men med ungefär 24 timmar kortare restid. Trots inlagda pauser på 3 timmar här och var.
Resan till Clisson gick bra. Jag fick sitta bredvid en fransk tant på tåget. Utsikten kan närmast liknas vid Uppsalaslätten, fast större. Relativt ointressant. Sista biten mellan Nantes och Clisson fick vi prova på att leka sillburk. Det var inte mycket utrymme i det tåget. Clisson såg ganska franskt ut och man väntade sig nästan att någon karaktär från ”Allå allå emliga armén” skulle visa sig. Det gjorde de aldrig. Via vandring hamnade vi på festivalområdet. Tälten restes mitt i en portugisisk koloni. Vi hade portugiser åt all håll och kanter.
I ett litet tält, strax bakom mitt tält, bodde en kufisk figur som påminde om den efterblivna assistenten i Amelie från Montmartre, både till utseende och sätt. Han missuppfattade var jag kom ifrån och började berätta om sitt Schweiziska favoritband Samael, innan han fortsatte med att prata portugisiska med mig. Ett språk som jag inte behärskar. På nätterna kunde man genom tätduken höra hur han väste ”fuck you” för sig själv och ifall man tittade ut ur sitt tält så stod han ofta en bit bort och glodde. Det var nästan så att man förväntade sig ett besök av en knivdåre under natten.
Den första kvällen avslutades för min del med en burlesque striptease. Jag behöll kläderna på. Det var professionella kvinnor med glimten i ögat som klädde av sig. Samt en överförfriskad yngling från publiken. Han blev nedkastad från scenen två gånger. Det blev inte damerna. Det var kul att få se en bra striptease. Till skillnad från de dystra öststatsföreställningar som man är van vid. Strip utan tease är bara tråkigt.
(Mer kommer i del 2)

En reaktion på “Hellfest del 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *