Jag är ingen beundrare av statligt ägda bolag.

Det är inte bara SJ som retar upp mig med sin inkompetens, även andra statligt ägda bolag bör få veta att de lever. När det var dags för mig att flytta in i min lägenhet i december, anmälde jag inflytt till aktuellt nätbolag. Vi kan kalla nätbolaget för Vattenfall, för det är exakt vad det heter. I en perfekt värld borde allting ha fungerat smärtfritt. Men vi lever inte i en perfekt värld. Vid inflyttning saknade lägenheten el. Kundtjänstens öppettid var passerad för dagen. Jag fick spendera natten i en mörklagd lägenhet. Dagen efter ringde jag kundtjänst som kunde konstatera att de hade kopplat in el till fel lägenhet.

Felet avhjälptes och det varde ljus. Att fela är mänskligt och ett fel är ingen katastrof. OM man lär av sina misstag och undviker att det inträffar igen.

I torsdags gjorde jag en utflykt till Stenungsund och Tjörn. Jag var borta hela dagen. När jag kom hem gick inte lampan i badrummet att tända. Det är irriterande när lampor går, hann jag tänka innan jag märkte att strömmen var borta i hela lägenheten. Jag kunde snabbt konstatera att det bara var min lägenhet som drabbats. Återigen hade kundtjänst hunnit stänga. Med kyl och frys full av mat finns det dock ingen tid att förlora, så jag ringde till jouren. Där kunde konstateras att elen stängts av för att de inte hade några uppgifter om att någon skulle bo i min lägenhet(!). Nu gick inte heller elen att slås på igen bara så där. Det krävdes att en installatör bytte ut en mätare på plats. 16.10 hade strömmen stängts av och omkring 20.30 fick jag den tillbaka.

Vattenfall lyckades alltså inte rätta till de fel man gjorde i december, utan man fortsätter att fela. Frågan är vad som hade hänt om jag hade varit bortrest en längre tid? Nu hade jag tur och behövde inte kassera någon mat. Kanske krävs det att man är hemma och håller koll på att elen finns kvar, om man är nätkund hos Vattenfall. I varje fall om Vattenfall inte lyckas luska ut att man är nätkund efter de första kontakterna.

Nu är det bara att vänta och se vad de ska misslyckas med nästa gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *