Att åka tåg

Idag var planen att snabbt och bekvämt ta mig med tåg till Uppsala. Planen grusades dock av brister i infrastrukturen. Högtalarna vid järnvägsstationen ropade ut att det kanske var fanns en nedfallen ledning någonstans och att denna eventuellt fallna ledning innebar enkelspårsdrift och försenade tåg. Det var bara att vänta på Upptåget.

En försenad Uppsalapendel stannade till och konduktören ropade att UL-biljetter inte gällde på hans tåg. Nästa tåg att stanna var tåget till Östersund. Förvånande då det inte är vardagsmat att fjärrtåg stannar i Knivsta. Konduktören hoppade ut och ropade att alla Upptågsresenärer var välkomna att åka i hans tåg. I ögonvrån kunde jag se att Upptåget var på ingång, men jag valde att åka med Östersundståget och därmed tjäna in två minuter.

En oinvigd kanske tänker att det hade varit smartare att låta alla passagerare åka med Uppsalapendeln, som ändå stannar i Knivsta. Nu blev väl det enda resultatet att Upptåget blev mer försenat, då det fick vänta in Östersundståget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *