En sorts Kafkaprocess.

Ett multinationellt företag bestämde sig för att jag hade brytit mot någon av deras regler och stängde ner mitt konto. Utan varning och utan att specifiera vad regelbrottet skulle bestå av. ”Du har brutit mot någon av våra regler. Läs igenom våra regler för att se vad du kan ha gjort fel. Om du anser att vi har fel kontakta oss.” För en stund känner jag mig som Josef K i Franz Kafkas mästerverk ”Processen”. Sedan bestämde jag mig för att det hela var positivt för mig. Jag erbjuds möjligheten att börja om från början, utan att behöva ta det obekväma beslutet själv. När påsken är över återgår jag till min egen process, utan multinationellt företag inblandat. Allt jag har förlorat är tid.
Jag kopplade bort verkligheten genom att åka till Tallinn under helgen. Vädret var riktigt trist. Det snöade och var slask överallt. Men matbutiken i hamnen erbjöd billig mat. Pastasallad, två trekantsmackor och två halvliters drickor för under 35 kr sammanlagt! Undviker man att köpa mat på båten, blir resan riktigt prisvärd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *