Lowlands

När jag senast besökte Fotografiska fastnade jag länge framför Martin Bogrens bilder från Lowlands. Jag var på väg att köpa boken Lowlands redan på Fotografiska, men hejdade mig efter lång vånda. Det dröjde dock inte allt för länge innan jag föll till föga och inhandlade boken. Bilderna är precis lika tilldragande som på utställningen. Bilderna ackompanjeras av en text om hur det är att växa upp.
Det enda tråkiga är att min favoritbild från utställningen är placerad över ett uppslag och därmed delad. En delad bild dör delvis, då bokens bindning stjäl detaljer. Aldrig får man vara helt nöjd. En känsla man tyvärr ofta får av utgivningar på Max Ström förlag. Det var samma sak med Jens Olof Lastheins bok ”White Sea Black Sea”. När de fantastiska panoramabilderna delades på mitten försvann en del av känslan. Trist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *