Skyddad verkstad

Konstfack känns lite bajsnödigt. En elev klottrar medan en annan elev är sig själv för en stund. Det känns som en rejäl degradering av konsten om det enda syftet är att provocera. Utan provokation, inget verk. Med provokation, lite värk. Dessa verk får väl ses i ljuset av att de enbart är reproduktioner av redan existerande beteenden och då bör de väl närmast klassas som hötorgskonst. Åt den så kallade konsten på konstfack gäspar jag. Vad ska ni göra åt saken? provocera? Spännande initiativ. Verkligen. Vad blir då nästa steg, en videofilmad våldtäkt, ett mord, nedbränd kyrka? Allt i konstens namn i konstvärldens skyddade verkstad. Kanske borde konstfack ingå i Samhall.

2 reaktion på “Skyddad verkstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *